Hvordan se ung ut som gammel?

Jeg ble fanget av et bilde av Sean Connory i forrige uke. Han figurerte i en Louis Vuitton-reklame på baksiden av A-magasinet, og jeg ble slått av hvor ungdommelig han så ut.

Hvor gammel er den mannen nå? Over åtti? Håret er hvitt og alder og furer vises i ansiktet, men han ser like fullt ungdommelig og livskraftig ut.

Okay, så er bildet garantert fikset litt på. De verste linjene er sikkert glattet ut, og om kjaka og maven egentlig henger litt så er det ihvertfall ikke synlig her lenger. Buksene er brettet opp og beina er bare. Joda, det er ungdommelige tegn (eldre folk er av en eller annen grunn så lite glad i å gå barføtt..).Men det som slår meg som det aller viktigste er sittestillingen. Han sitter avslappet og bedagelig med ryggen på skrå mot en påle. That does it.  For alt vi vet måtte fotografen heise ham dit med kran for å få ham i den stillingen, men det spiller ingen rolle. Han signaliserer at han har en kjernesterk og bevegelig kropp som tillater ham å sitte henslengt som han vil. Smidighet som signaliserer en ungdommelig kraft som stråler ut gjennom rynker og hvitt hår.

Rynker og hvitt hår får de fleste av oss tilslutt. Men hvis vi ikke er for uheldige og blir kjørt over av trikken (og husk bilbelte folkens!) har vi aller fleste mulighet til å vedlikeholde og utvikle det vi har av smidighet og styrke. Vi må bare gidde å gjøre litt for det.  Det er heller ikke for seint å gjøre noe med det når vi begynner å merke begrensningene vi har sittet på oss. Men man må gidde å begynne å gjøre noe med det. Og jo før jo heller.  Bare litt er så uendelig mye mer enn ingenting.

Begynner du å gi fra deg et lite stønn hver gang du reiser deg fra sofaen, er tanken på å krype under pulten for å sette inn en stikkontakt et ork, unngår du 2-3 etasjer med trapper? Da skal du ta det som varsellamper.  Hvordan skal du klare deg selv som pensjonist hvis du allerede som 30-åring ikke orker bøye beina?

 

This entry was posted in CST, Tanker om ting. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>