Om Besterk

Besterk.no er først og fremst en personlig blogg, men også websiden til enkeltmannsforetaket Besterk.

Besterk eies av undertegnede, og opprettelsen av enkeltmannsforetak er en naturlig utvikling i forbindelse med en stadig større dreining mot det helse- og treningsrelevante i livet mitt.  Om dagen går jeg blant menneskene og ser ut som en vanlig IKT-avdelingsansatt..men når kvelden kommer… ;)

Våren 2009 dro jeg til Motala i Sverige, og deltok på CST-instruktørsertifisering med Scott Sonnon. Målet var primært å lære mest mulig for egen trening og utvikling. Jeg ville lære meg å trene med Clubbells, jeg ville bli mer smidig, mer bevegelig, bedre balanse, sterkere. Jeg kan akseptere at man blir eldre, men det gir ingen unnskyldning til å bare bli skralere!   I CST så jeg alt jeg trengte for å kunne opprettholde systematisk, helsefokusert og utviklende trening hvorsomhelt, når som helst.

Med en fersk CST-instruktørsertifisering i lomma trente jeg systematisk på egen hånd, og et år senere re-sertifiserte jeg meg på nytt. Fortsatt som Norges eneste kvinnelige CST-instruktør.   Interessen og engasjementet vokste mer og mer, og jeg holdt ukentlige clubbells-treninger i Frognerparken 2010. Dette gav mersmak, og i løpet av 2011 tok jeg treningsveilederutdannelsen ved Norges Idrettshøyskole på deltid.

Høsten 2011 sertifiserte jeg meg også som CST Coach, og sertifiserte meg som Trainer Level One hos Steve Maxwell. Slike sertifiseringer er litt som når man tar lappen på bil: det betyr ikke at man er verdensmester, men at man har fått kunnskap og verktøy for å utvikle seg videre på egenhånd.

I min treningshverdag bruker jeg clubbells, kroppsvekt og kettlebells  i variert styrke/utholdenhetstrening. Jeg håper med tiden å kunne introdusere langt flere til gleden ved å flytte på usymmetrisk skrot. :-) Siden jeg er involvert i utviklingen av Core Boot Camp (oppstart april 2011) bude sjansen være til stede for dét..!

Åsa Holtsmark

asa @ besterk.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>